دانلود اپلیکیشن اندروید روان پویا

اضطراب ناشی از ابتلا به ویروس کرونا و راهکارهای عملی کنترل اضطراب

اضطراب ناشی از ابتلا به ویروس کرونا و راهکارهای عملی کنترل اضطراب

اضطراب جهانی ناشی از ویروس کرونا

این روزها خیلی ها اضطراب ابتلا خود یا عزیزانشان را به ویروس کرونا دارند که می توان گفت تا حدودی این اضطراب طبیعی است زیرا اضطراب یک پاسخ عاطفی_فیزیکی به ” موقعیت ناشناخته” و “تهدید کننده” است و از آنجایی که ویروس جدید و همگانی کرونا در حال انتقال و همه گیری جهانی است و با توجه به اینکه دنیا همچنان در حال درک، پیدا کردن درمان و مقابله با آن است واضح است که افراد در این موقعیت ها دچار افکار اضطرابی می شوند. ولی باید به این نکته حائز اهمیت توجه کرد که بیش از دو سوم محتوا افکار اضطرابی، افکار غیر معقولانه ای هستند که با واقعیت همخوانی ندارند و حتی شاید هیچگاه اتفاق نیفتند. مثل خبر اخیر جهانی درباره خرید و انبار دستمال توالت، ماکارونی و… که خرید این محصولات صرفا جنبه و ماهیت “آرامش دهی” به فرد را دارد که فرد احساس می کند با انبار کردن یکسری از ملزومات از خود در برابر خطر محافظت می کند.

تاثیر افکار اضطرابی بر خود و جامعه

پس همانطور که بالاتر گفته شد، “محتوا افکار اضطرابی” در رفتاری که از خود بروز می دهیم و در نگاه وسیع تر، تاثیر رفتار ما در افراد جامعه بسیار تاثیر گذار است. به طور مثال: وقتی فردی با هجوم افکار اضطرابی و غیر معقولانه خود، یک محصولی را بیش از نیاز خانواده، تهیه و انبار کند و به دنبال آن این خبر سریعا در رسانه های اجتماعی بازتاب پیدا کند، ناخواسته افراد جامعه ای که این اخبار را دنبال می کنند این تصور برایشان ایجاد می شود که آنان از قافله ذخیره کردن اجناس به دور مانده اند و این چنین افکار اضطرابی می تواند چنین موجی را در جامعه انسانی ایجاد کند. این مثال کوچک نشان دهنده اهمیت و خطر عامل “اضطراب” در فرد و جامعه است.
لازم به ذکر است که افرادی که پیشینه رفتار اضطرابی داشته اند معمولا در این شرایط بیشتر از دیگران واکنش نشان می دهند و آرامششان برهم می خورد.

اهمیت کنترل اضطراب ناشی از ابتلا به ویروس کرونا

با پیچیده تر شدن جوامع و پیشرفت تکنولوژی ارتباطات، تمامی افکار اضطرابی شخص و افراد، در قالب “اخبار” می تواند اضطراب همگانی را به وجود بیاورد. پس لازم است به اندازه و سهم خود، اضطراب خود را مهار کرده تا هم خود به آرامش بیشتری برسیم و هم کمک کوچکی به جامعه خود کرده باشیم. زیرا که ” گسترش سبک زندگی سلامت محور در جامعه به افزایش سلامت اجتماعی منجر خواهد شد.”

پیشنهادهایی برای کنترل اضطراب ابتلا به ویروس گرونا

1_این را بدانید و به خود یادآوری کنید که شما به سهم خود، قدرت و توانایی کنترل ویروس کرونا را دارید.
راهکارهایی که از طریق اخبار موثق و به نقل از پزشکان و متخصصین انتشار پیدا می کند مبنی بر اینکه “چه ملاحظاتی باید انجام شود” به خودی خود و با رعایت این ملاحظات می تواند جان شما و عزیزانتان را حفظ کند همانطور که بسیاری از افراد، در دنیا در حال حاضر با رعایت همین نکات خود را از ابتلا حفظ کرده اند که تعدادشان چندین برابر افراد مبتلا است.

2_محدود کردن و مدیریت شنیدن و دنبال کردن اخبار “موثق”

همانقدر که هشیار و باخبر بودن از جدیدترین اخبار توصیه می شود و می تواند کمک کننده باشد، زیاده روی در دنبال کردن اخبار هم می تواند آسیب زا باشد. نکته اول اینکه “حتما اخبار از طریق شبکه های موثق” دنبال شود و نه شبکه هایی که با تیتر های جنجالی به دنبال جذب مخاطب هستند و یا افراد مستقلی که نظرات شخصی و شنیده های خود را به اشتراک می گذارند. نکته دوم ، برای مطلع بودن از اخبار، زمان های مشخصی از روز را اختصاص دهید و نه هر زمان که بی حوصله شدید پای اخبار بنشینید. زیاد و به طور مداوم در معرض اخبار بودن چیزی به اطلاعات مفید شما اضافه نمی کند و صرفا اضطراب شما را شدت می بخشد.

3_استفاده از روش های “ذهن آگاهی و مدیتیشن”

در روزهای شیوع ویروس کرونا اکثر افراد در قرنطینه های خانگی خود به سر میبرند و از روند طبیعی زندگی روزمره خود به دور مانده و در عین حال مدام در معرض اخبار و یا حتی گله و شکایت اطرافیان خود از این وضعیت هستند. در این شرایط بهترین کار گاهی خلوت کردن با خود و تمرکز بر اکنون و دوباره به دست آوردن تمرکز است. متخصصین در این شرایط بهرین کار را استفاده از روش های مدیتیشن میدانند که پادکست ها و ویس ها ی بسیاری از این روش ها را به راحتی می توان در اینترنت پیدا کرد.

4_حفظ ارتباط مجازی با دوستان و خانواده

این صحیح و معقولانه است که در شرایط فعلی از ملاقات های حضوری پرهیز کنیم ولی در عین حال نباید تمام درها را به روی خود ببندیم و همچنین نباید روابط خود را صرفا به چت و فرستادن ایموجی به اطرفیان محدود کنیم. یکی از ویژگی های خوب شبکه های ارتباط جمعی در این روزها ” ویدیو چت ” است که متخصصین در این شرایط تاثیر آن را چندین برابر حتی تماس صوتی

5- مراقب خوراک و سلامت خود باشید

شاید این جمله را شنیده باشید ” ما همان چیزی هستیم که میخوریم” به طور کلی “ارتباط تغذیه و رفتار” از جالبترین مباحث تغذیه ای به شمار می آید که همواره در کانون توجه بسیاری از محققان و متخصصان در رشته های گوناگون علمی و انسانی همچون روانشناسی، تغذیه، فیزیولوژی، بیوشیمی مغز و اعصاب و حتی فلسفه قرار دارد. خوردن غذا های سالم از جمله میوه و سبزیجات در دوران همه گیری کرونا نه تنها به حفظ سلامت و ایمنی بدن کمک می کند بلکه تکرار همین شیوه مراقبت از خود، باعث بالا رفتن حس عزت نفس و خودارزشمندی می شود که یکی از مولفه های موثر در حفظ سلامت روان می باشد به خصوص در دوران کرونا انسان روابط محدود تری نسبت به پیش دارند و باید قادر باشند به تنهایی برای حفظ روحیه و شادکامی خود بکوشند.

روان درمانگر و کارشناس ارشد مشاور خانواده ارغوان عالمین

برای دریافت مشاوره روانشناسی با ما در تماس باشید

ارسال دیدگاه

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع رسانی کن

مطالب مرتبط