دانلود اپلیکیشن اندروید روان پویا

آدم ها راههای مختلفی برای مدیریت اضطراب و دردهایشان دارند. در علم روانشناسی به این راههای مختلف مکانیزم دفاعی می گویند یعنی راهی که از طریق آن دردها، افکار، احساساتمان را به شکل جامعه پسند بروز میدهیم تا بدین شکل از احساس بد درونمان کم کنیم. شوخی یکی از این روش های جامعه پسند هست که فرد با تکیه به آن می تواند تا حدودی به احساس بد درونی خود غلبه کند. به طور مثال:شخصی که اعتماد به نفس پایینی دارد و یا در دوران رشد و اکنون، مشکلات خانوادگی یا شخصی زیادی را تجربه کرده، هر شخص موفق را به تمسخر و تحقیر می گیرد و موفقیت ها آن شخص را ناچیز یا کوچک می شمارد و اینگونه با تحقیر آن آدم احساس بهتری نسبت به خود و موقعیت خود پیدا می کند.
شخصی که پشت شوخیهایش پنهان می شود معمولا احساسات و عواطف ناراحت کننده بسیاری دارد. شاید این اصطلاح را شنیده باشید که می گوید” شوخی نصفش جدی است”. اما تحقیقات نشان داده این مکانیزم دفاعی فقط می تواند برای مدتی به فرد کمک کند و متاسفانه در طولانی مدت چون شخص در درون خود می داند که در حال انکار چیزی است ممکن احساساتش به شکل اضطراب، خشم یا ناامیدی به شخص برگردد.

البته نمی توان گفت تمام شوخی ها یک مکانیزم دفاعی است.اما میتوان گفت که تمام ما انسان ها در طول عمر خود ممکن است چندین بار در موقعیتی قرار بگیریم که از این مکانیزم دفاعی استفاده کنیم پس چقدر خوب است با آگاه بود از این مکانیزم دفاعی تمام تلاش خود را برای مواجه شدن با ترس ها و احساسات سرکوب شده خود انجام دهیم تا آرامش را برای خود به ارمغان بیاوریم.

برای دریافت مشاوره روانشناسی با ما در تماس باشید

ارسال دیدگاه

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع رسانی کن

مطالب مرتبط