دانلود اپلیکیشن اندروید روان پویا

اختلافات زناشویی در دوران قرنطینه ویروس کرونا و راهکارهای غلبه بر این اختلافات

اختلاف زناشویی در دوران قرنطینه ویروس کرونا و راهکارهای غلبه بر این اختلافات

با توجه به افزایش اختلافات زناشویی در دوران شیوع کرونا و قرنطینه اجباری، بسیاری از زوجین در تمام دنیا زمان و ساعات زیادی را کنار یکدیگر سپری می کنند و همین ” تعامل زوجین در شرایط خاص کرونا” سبب شده تا روزانه اختلافات زناشویی بسیاری گزارش شود و همچنین موجب شده تا زوجین در صدد پیدا کردن راهکاری در این دوران باشند.

پیش از هر چیز باید به این مساله اشاره کرد که این اختلافات صرفا معطوف به یک قشر، گروه یا خانواده خاص نیست به این معنی که بسیاری از زوجینی که پیش از این وضعیت، کیفیت زناشویی خوبی داشته یا مشکل چندان جدی نداشته اند هم دیده شده که گرفتار این اختلافات شده اند. حال علت چیست؟ دانستن علت این اختلافات به ما کمک می کند تا ضمن نا امید نشدن و برچسب نزدن به رابطه خود در صدد حل مشکلات برآییم و دست از بزرگنمایی مشکلات خود برداشته و رابطه بهتر و آرامش بخشتری را برای خود ایجاد کنیم. از یکی از مراجعین شنیدم که میگفت:” من تو این قرنطینه فهمیدم که چون همدیگر رو درک نمیکنیم پس همان بهتر که روزی 4/5 ساعت بیشتر همدیگر را نبینیم. اگه تا قبل از این طلاق نگرفتیم تنها علتش این بوده که میرفتیم سر کار و همدیگر و کم میدیدم.”
نکته ای که از تک تک کلمات این نقل قول میتوان فهمید این است که فرد به غلط این باور را پیدا کرده که:

1- همسرش او را درک نمیکند.
2-رابطه آنان از قبل هم کیفیت خوبی نداشته.
3-چون همدیگر را نمی دیده اند مشکلات کمتری داشته اند.
4-نباید زمان زیادی را کنار یکدیگر بگذرانند.

اگر شما هم هر کدام از این 4 مورد را در زندگی خود احساس می کنید زمانش زسیده که دست از منفی بافی و ناامیدی برداشته و اول به دنبال علت باشید و در مرحله بعد به دنبال راهکار.

علل افزایش اختلافات زناشویی در دوران قرنطینه کرونا

1-نحوه مواجه آدم ها با این شرایط متفاوت است.
بسیاری از اختلافات زوجین در این دوران بر سر نوع مقابله و حل مساله افراد با مشکلات در زندگی است. به طور دقیقتر یک شخص شاید بتواند سریعتر و آرام تر این شرایط را درک و کنترل کند و شخص دیگر حساسیت بیشتری از خود نشان دهد. در این حالت ممکن است هر یک از طرفین دیگری را متهم به سهل گیری یا سخت گیری بیش از حد بکند.

2-تاثیر شرایط کاری و مالی
با شروع شیوع ویروس و قرنطینه، بسیاری از مشاغل آسیب دیده یا تعطیل شده اند و از آنجایی که کار کردن علاوه بر تامین معاش فرد به نوعی هویت شخص هم حساب می شود، کسانی که مشاغلشان تعطیل شده بحران بیشتری را میگذرانند و به طبع نسب به هر محرکی حساس تر شده و ممکن است واکنش بیشتری از خود نشان دهند. به علاوه نگرانی از آینده شغلی و یا حتی تمام شدن پس انداز خانواده هم می تواند به نوع خود دغدغه های بسیاری ایجاد کند.

3-اختلاف نظر بر سر انجام کارهای روزانه
کارهایی را که در گذشته به صورت معمول و به سرعت انجام میدادیم الان به عنوان تنها کار ما در خانه تبدیل شده و زیر ذره بین خودمان و همسرمان قرار گرفته مثل غذا پختن، ظرف شستن، خانه داری و در کل انجام تمام امور روزمره و طبیعی است که ممکن است کوچکترین انتقاد یا نظری درباره کاری که سالیان انجامش دادیم را برنتابیم و از شنیدنش آشفته شویم.

4-تعطیلی فرزندان و احتیاج به سرگرم کردن آنان
گله اکثر والدین در این مورد می باشد. و واقیت این است که به طور کلی با پیچیده تر شدن جوامع و تکنولوژی، اعضای خانواده یاد نگرفته اند تا با یکدیگر وقت بگذرانند و الان یک مرتبه با قرار گرفتن در این شرایط با مشکل مواجه شده اند. از طرفی اختلاف نسل ها باعث می شود که والدین انتظاراتی متفاوت و بعضا نامعقول از فرزندان داشته و همین باعث ایجاد مشکل بین والدین و فرزندان شده است.

5-تغییر کردن روند زندگی
هیچ وقت تغییر در زندگی انسان آسان نبوده است. به خصوص اگر این تغییر اجباری باشد و با نگرانی و اضطراب از آینده هم ادغام شده باشد. (برای غلبه بر اضطراب می توانید به مطلب “اضطراب ناشی از ابتلا به ویروس کرونا و راهکارهای عملی کنترل اضطراب ” مراجعه کنید.)

با مرور این علل متوجه می شویم که این شرایط فقط در زندگی ما رخ نداده و ما دراین وضعیت تنها نیستیم همچنین متوجه می شویم مشکل از همسر یا زندگی ما نیست نباید مشکلات را شخصی سازی کنیم. بلکه باید به دنبال راهکاری برای غلبه بر این مشکلات باشیم.

راهکارهای غلبه بر اختلافات زناشویی در دوران قرنطینه ویروس کرونا

1-همانطور که بالاتر عنوان شد افراد ممکن است شرایط روحی خوبی را سپری نکنند پس با دلسوزی و بدون قضاوت به حرفهای شریک زندگی خود گوش دهید. لازم نیست که ما سریعا راهکار یا دلداری دهیم گاهی فقط باید شنونده خوبی باشیم.

2- همانطور که در زندگی روزمره، تمام ما زمان ها و اوقات شخصی را برای انجام کارهای خود داریم، در دوران قرنطینه هم زوجین بهتر است ساعاتی را در طول ر
وز، به همدیگر زمان تنهایی بدهند.

3-از تمرین های “مراقبت از خود ” غافل نشوید.کاشت و ایجاد یک رابطه صمیمانه از درون خود ما شروع می شود. تغذیه سالم و مناسب، مدیتیشن، زمان و مدت خواب، عدم مصرف بیش از حد الکل و… از جمله نکاتی است که ما را در این شرایط سالم و شاداب نگه میدارد و تاب آوری ما را بالا میبرد.

4-از جملات دستوری استفاده نکنید و مراقب تن صدای خود باشید. رعایت نکردن هر کدام از این موارد به خودی خود باعث ایجاد تنش در اعضای خانواده می شود.

5-همانطور که لازم است زمانهایی را برای کارهای شخصی خود داشته باشیم، زمانهایی را هم باید برای کنار هم بودن اختصاص دهید. مهم نیست اعضای خانواده شما چند نفر است بازی ها یا فعالیت های گروهی مثل فیلم دیدن با اعضای خانواده، غذا یا شیرینی پختن را در برنامه خود بگنجانید.

6-اگر موردی شما را دلخور کرد نیازی نیست همان لحظه واکنش نشان دهید. صبر کنید و زمانی که هم شما و هم عضو دیگر آرامش خود را بدست آوردید درباره دلیل ناراحتی خود صحبت کنید.

رعایت صحیح این موارد می تواند تا حد زیادی از بروز بسیاری از اختلافات جلوگیری کند. ولی یادتان باشد که شما باید این دوران را به درستی سپری کنید زیرا نیاز به روحیه خوب خودتان برای زمانی که این بحران را پشت سر گذاشتیم دارید. اگر به تنهایی نتوانستید بر این اوضاع غلبه کنید حتما از یک متخصص یاری بگیرید.

برای دریافت مشاوره روانشناسی با ما در تماس باشید

ارسال دیدگاه

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع رسانی کن

مطالب مرتبط