دانلود اپلیکیشن اندروید روان پویا

به دنبال تایید دیگران بودن چه آسیب هایی به ما می زند؟

ما انسان ها مورد تایید قرار گرفتن را دوست داریم مخصوصا اگر این تایید از سوی شخصی باشد که نظرش برای ما مهم است اما “مورد تایید قرار گرفتن” با “محتاج تایید بودن” متفاوت است. به طور مثال: “ما دوست داریم دوست داشته شویم” که این متفاوت است با ” محتاج دوست داشته شدن بودن”. مفهوم اول طبیعی و نشانه سلامت و مفهوم دوم باعث شکست و سرخوردگی می شود چون ما نمی توانیم همه انسان ها را مجبور کنیم ما را دوست داشته باشند.

در اعتیاد، شخصی که دچار اعتیاد است آن را انکار می کند. فردی که به دنبال تایید دیگران هست نیز ممکن است متوجه این مساله نباشد و آن را در وجود خود انکار کند. به عنوان مشاور، مراجعان بسیاری را میبینیم که وقت بسیار زیادی از زندگی خود را صرف راضی نگه داشتن دیگران می کنند (چه آشکارا چه پنهان) و زمانی را که باید برای آسایش و رفاه خود یا خانواده خود بگذارند را صرف تحت تاثیر قرار دادن دیگران می کنند. خیلی از ما نمیدانیم علت و ریشه این رفتارمان چیست؟ چرا تحت تاثیر قرار دادن دیگران انقدر برایمان مهم است که نمیتوانیم از آن دست برداریم.

نیاز به تایید شدن از کجا نشات گرفته؟

یک نوزاد زمانی که پا به این دنیا می گذارد برای اینکه احساس ارزشمندی در او شکل بگیرد نیاز به تایید و توجه والدین دارد اما بسیاری از والدین این توجه را منوط به یکسری شروط می کنند به طور مثال: تو دختر یا پسر خوبی هستی “اگر” همیشه مرتب باشی، اگر معلم هایت از تو راضی باشند، اگر همیشه باادب باشی و… در این شرایط کودک نتیجه میگیرد که ” من به خودی خود ارزشمند نیستم و تنها زمانی ارزشمند هستم که دیگران از من راضی باشند و یا توجه آنان را به خود جلب کنم” و به طبع زمانی که این کودک بزرگ می شود ارزشمندی خود را در یک ماشین، خانه و یا لباس خاص میبیند.

نیاز به تایید دیگران (تایید طلبی) چه آسیب هایی به ما می زند؟

1- هیچ گارانتی برای اینکه همیشه کارهای ما مورد تایید دیگران قرار بگیرد وجود ندارد به همین خاطر فرد بعد از مدتی که تایید نگرفت بسته به شخصیت فرد، یا بیشتر تلاش بیهوده در جهت تحت تاثیر قرار دادن دیگران می کند و یا به راحتی ناامید شده و احساس پوچی می کند.

2- فرد هیچگاه خواسته های خود که باعث رضایت و خوشحالیش می شود را نشناخته و به همین خاطر همیشه بعد از انجام هر تلاشی از نتیجه آن احساس رضایت قلبی ندارد.

3-فرد مدام اضطراب و فکر مشغولی دارد که مورد تایید قرار نگیرد.

4- فرد آینده و زندگی خود را فدای خوشحالی و عزت نفس زودگذر می کند.

کنار گذاشتن تایید طلبی چون به صورت شیوه تفکر و زندگی شخص درآمده ممکن است دشوار به نظر برسد. اما با آگاه بودن و توجه کردن به این مساله و یا با صحبت با یک متخصص می توان به آن غلبه کرده و راه و مسیر جدیدی را در پیش گرفت که آرامش بیشتری به همراه داشته باشد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی با ما در تماس باشید

ارسال دیدگاه

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع رسانی کن

مطالب مرتبط