دانلود اپلیکیشن اندروید روان پویا

شروع دوباره یک رابطه تمام شده

برای دوباره نزدیک شدن به کسی که قبلا به ما آسیب زده باید بسیار محتاط باشیم.
فارغ از اینکه خودتان از رابطه بیرون آمده اید یا از رابطه کنار گذاشته شده اید، آنچه که اهمیت دارد این است که “برگشت به یک رابطه تمام شده از شروع یک رایطه جدید بسیار پرخطر تر می باشد.” دلایل متعددی برای این موضوع وجود دارد از جمله اینکه:

1- تغییر برای انسان ها به خودی خود آسان نیست، پس طرفین برای شروع دوباره رابطه باید دلیل محکم و قانع کننده ای برای هم داشته باشند.
2- با فرض اینکه طرفین به اندازه کافی برای رابطه خود تلاش نکرده باشند، این نگرانی به وجود می آید که در چنین رابطه ای که طرفین قبول مسئولیت نکرده و برای اصلاح و برطرف کردن مشکلات رابطه خود نجنگیده باشند، ممکن است در آینده نزدیک مجددا در برخورد با مشکلات این رفتار را بروز دهند.
3- آدم ها ممکن است دلایل متعددی برای دوباره وارد شدن به رابطه داشته باشند ولی خطرناک ترین دلیل “ترس از تنهایی و تنها ماندن” است.

ترس از تنهایی و تنها ماندن

در ابتدای هر رابطه نوعی شوق کشف کردن وجود دارد. کشف کردن جهان طرف مقابل و گفت و گو در مورد جهان خودمان. شعف کشف در ابتدای رابطه، نخ های صمیمیت را ایجاد می کند اما وقتی فرآینذ کشف آدم رو به رویمان تمام می شود و متوجه می شویم او هم مانند ما و دیگران انسانی آسیب پذیر، حساس و “معمولی” است، داستان تغییر می کند.با فروکش کردن این شعف رابطه دوباره نیازمند تغذیه شدن و منبع این تغذیه “بلوغ و آگاهی ” است.(برای اطلاعات بیستر در مورد “بلوغ و آگاهی” رجوع شود به مطلب “3 مرحله بلوغ لازم، پیش از تصمیم به ازدواج“). اگر این منبع در هر یک از طرفین یا هر دو به درستی رشد پیدا نکرده باشد رابطه به فروپاشی نزدیک می شود.
در تمام از دست دادن ها به هر شکل و نوعی که باشند ما “تنهایی” را حس میکنیم. و حس کردن تنهایی دردناک است. هر آدمی که وارد زندگی ما می شود، به واقع با ما وارد نوعی ارتباط می شود و وارد شدن به ارتباط همیشه در ابتدا خوشایند است چون ما را از حس کردن “تنهایی درونیمان” دور می کند. وقتی ما مدام از تنها شدن فرار می کنیم، یعنی مدام به آدم ها و رابطه ها پناه می بریم. وقتی از تنهایی فرار می کنیم ممکن است به آدم ها و رابطه هایی پناه ببریم که بیش تر از قبل ما راتنها کنند. ولی باید هشیار باشیم که “آسیب رابطه های ناسالم بیشتر از دردی است که تنها بودن دارد.”
ترس احساس ناخوشایندی است که همیشه منع می شود. از کودکی تا به امروز مدام به ما می گفتند “نترس” و همچنان هم باز می گویند. اما در بسیاری از لحظه های زندگی ما با تمام وجود ترس را حس می کنیم و مبارزه با آن و فرار از آن فقط شرایط را پیچیده تر می کند و ما را به سمت تصمیم های آسیب زا هل می دهد. ما احتیاج داریم بترسیم و تنهایی را حس کنیم. شما وقتی می توانید تنهایی را تجربه کنید از رابطه به عنوان پناهگاه استفاده نمی کنید و به آدم ها به صورت افراطی نمی چسبید و چشمتان را به هر قیمتی به روی مشکلات برای شروع دوباره رابطه نمی بندید.

شروع دوباره یک رابطه نیازمند بازسازی و اصلاح مشکلات گذشته و بررسی دلایل برگشت به رابطه است. بهتر است قبل از هر تصمیم جدی با یک متخصص مشورت کنید.

بخش هایی از این یادداشت برگرفته از کتاب “تکه هایی از یک کل منسجم” می باشد.

روان درمانگر و کارشناس ارشد مشاور خانواده ارغوان عالمین

برای دریافت مشاوره روانشناسی با ما در تماس باشید

ارسال دیدگاه

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع رسانی کن

مطالب مرتبط