دانلود اپلیکیشن اندروید روان پویا

اختلال های اضطرابی شامل موارد زیر می باشد با مرکز مشاوره خانواده روانپویا همراه باشید تا بیشتر با اختلال اضطرابی آشنا شوید

  1. اختلال اضطراب جدایی separation anxiety
  2. اضطراب لالی انتخابی selective mutism
  3. اختلال فوبی خاص( هراس خاص)specific phobia
  4. اختلال اضطراب اجتماعی( هراس اجتماعی) social anxiety
  5. اختلال پنیک( وحشت زدگی) panic disorder
  6. آگورا فوبی( گذرهراسی_بازار هراسی)agoraphobia
  7. اختلال اضطراب فراگیر( منتشر، تعمیم یافته)generalized anxiety disorder

در ادامه این مقاله با مرکز مشاوره روانشناسی روان پویا همراه باشید

اختلال اضطراب

این ۷ دسته به اختصار توضیح داده میشود.

1-  اختلال اضطراب جدایی

اختلال اضطراب جدایی شایع ترین اختلال اضطرابی در دوران کودکی است.کودکان اضطراب خود را بیشتر به صورت بدنی تجربه می کنند. شروع زودرس این این اختلال قبل از ۶ سالگی است.
شیوع آن در دختر و پسر یکسان گزارش شده. امتناع از مدرسه رفتن، ترس و ناراحتی موقع جدایی، شکایت مکرر از نشانه های جسمی نظیر سر درد و دل درد هنگام جدایی، دیدن کابوس با موضوع جدایی، نگرانی مفرط و مداوم در مورد از دست دادن یا آسیب دیدن فرد مورد دلبستگی، بی میلی یا ترس مداوم از تنها ماندن در خانه و تنها خوابیدن در مکانی دور از فرد مورد دلبستگی بسیار شایع است.
اولین رویداد اضطراب جدایی معمولا بعد از اتفاقات تلخ تکان دهنده در زندگی کودک چون مرگ یکی از خویشاوندان یا حیوان دست آموز روی میدهد. همچنین کودکانی که والدینشان به اختلال اضطرابی، به ویژه فوبی مکان های باز مبتلا هستند، در معرض اختلال اضطراب جدایی قرار دارند.

2-  اضطراب لالی انتخابی

لالی انتخابی یک اختلال دوران کودکی است که در آن کودک در موقعیت های اجتماعی و مشخصا در مدرسه به طور کامل سکوت اختیار می کند یا بسیار کم صحبت می کند. تصور می شود که لالی انتخابی نوع کودکی و خفیف تر جمعیت هراسی است، ریشه این دو اختلال اضطراب غریبگی است.سن شروع بین ۴ تا ۸ سالگی است. بسیاری از این کودکان سابقه دیررسی گفتار یا نابهنجاری گفتاری دارند.

ضربه روانی (حضور در محیط یا شرایط تازه)، ( لکنت زبان)، ( والدین کمال گرا) از دلایل ابتلا به لالی انتخابی هستند.
خموشی انتخابی می تواند مقدمه افسردگی، اسکیزوفرنی کاتاتونیک و هیستری باشد و نباید آن را با گنگی کلامی ناشی از کم رویی، اشتباه گرفت.
درمانگر معمولا از درمان های رفتاری مثل شکل دهی برلی درمان لالی انتخابی استفاده می کند.

3- اختلال فوبی خاص( هراس اختصاصی)

هراس اختصاصی ترسی شدید و مداوم از شی یا موقعیتی معین یا خاص است که پاسخ اضطرابی فوری ایحاد می کند، اختلال زیادی در عملکرد ایجاد می کند و به رفتار اجتنابی منجر می شود.
۴ طبقه اصلی فوبی اختصاصی شامل۱_ ترس از حیوانات ۲_ ترس موقعیتی( مثل هواپیما، آسانسور و مکان های بسته). ۳_ ترس محیط طبیعی ۴_ فوبی های خون، تزریق و جراحت.
این اختلال شایع ترین اختلال در زنان است و درمانگر از طریق رفتار درمانی و مواجهه درمانی به مراجع کمک می کند.

اختلال اضطرابی

4- اختلال اضطراب اجتماعی ( فوبی اجتماعی)

اضطراب اجتماعی ترسی شدید و مداوم از موقعیت هایی است که احتمال خجالت زدگی در آن ها مطرح است. این افراد ترسی مفرط از تحقیر شدن یا خجالت کشیدن از موقعیت های مختلف اجتماعی دارند.
افراد مبتلا به هراس اجتماعی از داشتن افکار نامعقول در رنج هستند. این گونه افراد معمولا از موقعیت های نامرده در زیر وحشت دارند:
۱_ ترس از صحبت در جمع( متداول ترین) ۲_کانون توجه دیگران قرار گرفتن. ۳_ خوردن و آشامیدن در مقابل دیگران ۴_ نوشتن یا کار کردن در حضور دیگران ۵_ پرسش کردن در یک جمع و یا گزارش دادن ۶_ استفاده از توالت عمومی و وسایل نقلیه عمومی۷_ مورد انتقاد و اذیت دیگران قرار گرفتن ۸_ ملاقات با افراد مهم مانند کارفرما، مدیر، رئیس ۹_ ارتباط با دیگران: شامل قرار ملاقات گذاشتن، به مهمانی رفتن، شلوغی، آغاز گفتگو، خرید رفتن ۱۰_ طرز تفکر افراد نسبت به وی ۱۱_ ترس از اشتباه در حضور دیگران.
به طور معمول اختلال اجتماعی با افسردگی و اختلال بدریختی بدن همراه است.

5- اختلال پنیک( وحشت زدگی)

حمله حاد، شدید و ناگهانی اضطراب همراه با احساس قریب الوقوع مرگ را اختلال پنیک می نامند. طول حمله پانیک ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.
تنگی نفس، تنفس سریع، سرگیجه یا احساس عدم تعادل، احساس خفگی، تپش قلب، لرزش، عرق کردن، ناراحتی معده، احساس واقعی نبودن و مسخ شخصیت، مسخ واقعیت، ترس از مردن، احساس ناراحتی در قفسه سینه، از جمله احساس هایی هستند که فرد هنگام حمله وحشت زدگی تجربه می کند. در حالی که این علائم رخ می دهد، فرد احساس نابودی قریب الوقوع و میل شدید به گریختن دارد.

حملات پنیک دو نوع است :

۱_ حملات بدون نشانه: به طور غیر منتظره حتی زمانی که شخص در حالت خواب و آرامش است.

۲_ حملات نشانه دار: وقتی فرد در موقعیت های خاص مانند رانندگی، قدم زدن در مکانی شلوغ است.
درمانگر از طریق درمان شناختی رفتاری به بهبود بیماران کمک می کند.

6- آگورا فوبی

ترس از حمله وحشت زدگی در موقعیت هایی که گرفتن کمک یا فرار از آن دشوار است. یعنی فرد از بازار یا مکان های تجمع به خودی خود نمی ترسد، بلکه از آن می ترسد که در آنجا دچار حمله پنیک گردد، درمانده شود و هیچکس به یاری او نشتابد. ( نظریه ترس از ترس).
این فوبی ناتوان کننده ترین نوع فوبیا است. روانکاوان آگورافوبی را نتیجه اضطراب جدایی می دانند.
دارو درمانی( داروهای ضد افسردگی) و درمان شناختی رفتاری از جمله درمان های متداولی است که درمانگران در پیش میگیرند.

7- اختلال اضطراب فراگیر

فرد در این نوع اختلال به طور همیشگی و در همه شرایط احساس خوبی ندارد. یعنی نگران و مضطرب است. اختلال اضطراب فراگیر در واقع واکنش بیمتر به خطراتی است که به غلط خیال می کند تهدیدش می کند.این اختلال شایع ترین اختلال اضطرابی در بزرگسالان است.
روانکاوان اضطراب را ریشه در تعارض های حل نشده ناخودآگاه می دانند.
نشانه های بارز اختلال اضطراب فراگیر: تنش عصبی، پرکاری دستگاه خودمختار، ترس از آینده و اضطراب مفرط دائمی، گوش به زنگی شناختی، اختلال خواب، اختلال در تمرکز، تحریک پذیری و به راحتی خسته شدن.
درمان حمایتی، شناختی_رفتاری، آرام سازی و بازخورد زیستی از جمله درمان هایی است که درمانگر بکار میگیرد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی با ما در تماس باشید

ارسال دیدگاه

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع رسانی کن

مطالب مرتبط